LCGB Forums

The ability to post messages is restricted to LCGB members. Any questions contact us at lcgbadmin@googlemail.com

GP200 Clutch issues

Technical help for Series one, two and three Lambrettas. Models include the Li, Li Special, TV, SX, GP, Serveta and API/SIL models

GP200 Clutch issues

Postby Dave5000 » Tue Aug 07, 2018 6:09 pm

I've recently bought an "off the peg" factory built gp200 engine
After much tinkering with the clutch cable I'm still having problems
When I get the bike up to around 50mph in 4th (so the Speedo says but your guess is as good as mine as to actual speed) the is a note change in the engine, sound like it's back in 3rd. I think it's clutch slip but I can't slacker the clutch off any more without getting drag. The bike doesn't want to go any faster.
I had an old series 1 150 engine before which was a built from scratch and it burnt it's clutch out after about 150 miles
Have I got a crap clutch or have I another problem. Any help much appreciated
Dave5000
 
Posts: 1
Joined: Sun Jun 12, 2016 11:47 am

Re: GP200 Clutch issues

Postby hullygully » Tue Aug 07, 2018 6:36 pm

probs just the Indibum clutch plates :o , change to surflex or 'last you a life time' reedspeed reds. 8-)
hullygully
 
Posts: 419
Joined: Thu Jun 05, 2014 1:28 pm
Location: Hull

Re: GP200 Clutch issues

Postby Fast n Furious » Thu Aug 09, 2018 1:59 am

Whilst you've got he chaincase side off, check the cush drive for potential problems.
User avatar
Fast n Furious
 
Posts: 592
Joined: Sat Nov 19, 2016 3:56 am
Location: York


Return to Series 1, 2 & 3

Who is online

Users browsing this forum: rorg0252 and 7 guests